İSTAVRİT İÇİN LRF TAKIMI NASIL OLMALIDIR ?

LRF takımlarıyla istavrit avlarken takımın daha fazla keyif vermesi ,erimin yüksek olması ve takımın daha avcı olması için çok ince ve hafif malzemeler kullanılması gerekir
KAMIŞ: 0-5gr, 0.5-5 gr, 0.8-7gr, 1-7 gr aralıklı 210-230 cm kamışlar istavrit avı için idealdir
MAKİNA: 500 veya 1000 lik düşük devirli makinalar
İP: 0,1 PEveya 0,4PE aralığındaki ipler tercih edilmelidir
LİDER: 0,10 mm 0,14 mm arasında olmalıdır.
JİGHEAD seçimi nasıl yapılmalıdır?
Balık marketlere girdiğimizde bizi pek çok çeşit ve modelde jighead türü karşılar aslında hepsinin kullanım alanları farklıdır, balık uzakta ve bize mesafe gerekiyorsa silim yapılı jigheadleri terich edebilirsiniz.
Balık dipte ve orta suda aranacaksa yuvarlak yapılı jigheadler seçilmelidir.
Düz sarım tercih ediyorsakta ön tarafları küt iğneleri arkadan saldıran balığın üst damağına girecek şekilde biraz açık uçlu jighead tercih etmeliyiz. Bu jigheadlerinde ortak özelliği son derece ince ve keskin olmaları lazım gelir.
JİGHEAD SİLİKONA NASIL TAKILMALI
Eğer silikona yemlik balık aksiyonu vereceksek jighead iğnesi silikonun yan kısmından çıkartılmalı
Kurt aksiyonu vereceksek düz şekilde çıkarılmalı
Bir diğer ve çok önemli genellikle hata yaptığımız konu ise jighead soldaki resimde görüldüğü gibi silikona uç ve pala kısmı tamamen dışarıda kalacak şekilde takılmalı ki balık iğneye tamamen otursun. Aşağıdaki resimdeki gibi iğnenin pala kısmı tamamen dışarıda kalmazsa balık kurtulur.
SİLİKON TERCİHLERİ NASIL YAPILMALI
Meramıza vardık ilk önce suyu güzelce okumamız gerekiyor eğer önümüzde kümelenmiş yemlik balık sürüsü varsa bu kümenin hemen arkasında karanlığa doğru kümeden ayrılmış ,ölmek üzere olan yaralı kolay lokmaları bekleyen istavrit ler dolaşıyordur yapmamız gereken bu yemliklere benzeyen silikonları ışığın durumuna göre şeffaf simli veya glow olarak seçerek bu bölgeye atıp düzensiz aksiyonlar vermektir
İkinci konu ise su yüzeyinde resimdeki gibi kurtların yüzdüğünü görüyorsanız hemen 0,8gr 1,5gr arası jighead lerinize bu kurtlara benzeyen silikonlardan takıp bu silikonları su yüzeyinde gezdirmeniz yeterli olacaktır.
Üçüncü konu bazen istavrit ler ya dişli balıklardan korktuklarından yada yumurtlayacakları zaman dip bölgelerde kayaların diplerinde yosunların arasında bulunur ve önünden geçen veya yukardan süzülerek düşen kolay lokmaların peşinde olurlar bu gibi durumlarda ise yapacağımız 1,5 gr ve2,5 gr arasındaki jigheadler ile dipte gezinmek yada paralel atışlar yaparak kıyıdaki kayaların diplerini yoklamak olmalıdır.
Dördüncü konu ise balık kıyıdan uzak olduğu zamanlarda başvuracağımız mikro jigler ve vibrasyon yemlerdir. Bazen balık anlamsız şekilde veya suyun soğumaya başlamasıyla açıkta kalmayı tercih eder bu gibi zamanlarda da mikrojigler ve vibrasyonlar yardımımıza yetişir uzak mesafede dipte yapacağımız zıplatmalar bizi sonuca götürecektir.
İSTAVRİT BALIĞI NASIL TASMALANMALI,ÇEKİLMELİ ve SUDAN KESİLMELİ
İstavrit balığı ağız yapısı çok ince olduğu için balık vurduğunda hafif bir tasma atmalıyız hiç acele etmeden yavaş bir tempo ile çekilmeli kamışın uç kısmına bir kamış boyu mesafe kaldığında sudan kesilmelidir.
İSTAVRİT AVLARINDA MERA SEÇİMİ
İlk olarak meramızın sığ ve derin yerlerini çok iyi etüd etmemiz gereklidir.Balık bazen sığ bölgede bazende derin bölgede yoğunlaşır bir kaç yoklamadan sonra yer değiştirmekte fayda var.meranın açıklarında demirlemiş gemiler olursa balıklar bu gemilerin ışıkları altına toplanıyor ve verim düşüyor.Rüzgarı ve ışığı mümkün olduğu kadar arkamıza almamızda fayda var. Genellikle dip yapısı kum değilde kırık kayalar ve yosunluk yerler seçilirse verim daha çok artar.
Yine harika bilgiler emeğinize sağlık 👏
YanıtlaSilÇok teşekkürler 🙏
SilMükemmel bir anlatım teşekkür ederim
YanıtlaSilÇok teşekkürler
Sil